Sprijin nou în agricultură: Sprijinul cuplat pentru creșterea animalelor

BeFunky_oi2.jpgÎncepând din acest an, fermierii care cresc animale vor mai putea beneficia de un sprijin de la stat. Astfel, pe lângă ajutoarele acordate până acum pe cap de animal, s-a introdus o nouă formă de sprijin, respectiv sprijinul cuplat (SCZ) fermierilor activi, crescătorilor de animale din speciile ovine /caprine.

Pentru a beneficia de astfel de ajutoare, fermierii trebuie să respecte mai multe condiţii, având în vedere că SCZ se acordă pentru animalele cu performanţe, înregistrate în Registrul Genealogic.

Pentru specia ovine, fermierii trebuie să deţină un efectiv de minimum 150 şi maximum 600 de capete de femele ovine şi/sau berbeci de reproducţie, cu vârsta de minimum un an la data de 31 martie 2015 şi maxim opt ani pentru femele şi şase ani pentru berbeci.

Pentru specia caprine, fermierii trebuie sa deţină un efectiv de minimum 50 şi maximum 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi de reproducţie, cu varsta de minimum un an la data de 31 martie 2015 şi maxim opt ani pentru femele şi şase ani pentru ţapi.

Pentru creşterea bivoliţelor de lapte se acordă fermierilor activi pentru un efectiv de maximum 100 de capete de bivoliţe de lapte ce trebuie să fie înscrise în Registrul genealogic al rasei.

Pentru creşterea taurinelor din rase de carne şi metişii ce au un efectiv de animale de minimum 10 şi maximum 250 de capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar

Pentru vacile de lapte se acordă fermierilor activi care au un efectiv de minimum 10 şi maximum 250 de capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar.

Detalii AICI


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish