Sistemul integrat de management al deşeurilor din județul Olt va fi funcţional până la finele acestui an

imagesSistemul integrat de management al deşeurilor, care include un depozit ecologic de deşeuri, patru staţii de transfer pentru deşeuri,112 platforme de colectare precum şi închiderea unor depozite neconforme, va fi funcţional până la sfârşitul acestui an, potrivit consilierului preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Aceasta a precizat că sistemul de management al deşeurilor în judeţul Olt se realizează printr-un proiect finanţat prin POS mediu, în valoare de aproape 39 milioane de euro, o parte dintre obiectivele proiectului fiind deja realizate, altele, unde lucrările de construcţie au fost complexe, fiind în stadiu avansat de amenajare.

Beneficiarul proiectului este CJ Olt şi cele 112 localităţi ale judeţului, având în vedere că deşeurile din toate localităţile judeţului vor fi colectate şi duse la depozitul ecologic de la Bălteni, aflat acum în construcţie. Depozitul ecologic de la Bălteni este amenajat până în prezent în proporţie de 70%, lucrările urmând a se încheia în luna august, celula pentru depozitare de la Bălteni având o suprafaţă de 65.700 metri pătraţi. Au fost deja finalizate staţia de sortare a deşeurilor, cu o capacitate de 29.000 tone pe an, pavilionul administrativ şi laboratorul, dar sunt în continuare în curs diferite lucrări în interiorul şi în exteriorul depozitului, termenele finale pentru finalizarea lucrărilor la depozitul de la Bălteni fiind luna august. Au fost achiziţionate şi utilajele necesare pentru funcţionarea depozitului.

În acest an, dar până în noiembrie, trebuie închise şi depozitele urbane neconforme din Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt, lucrare realizată în proporţie de 70%. În locul depozitelor neconforme se vor folosi patru staţii de transfer, la Scorniceşti, Balş, Caracal şi Corabia, construite încă de anul trecut. În fiecare din localităţile judeţului au fost construite platforme pentru colectarea deşeurilor şi au fost amplasate containere pentru colectare selectivă.

Cele opt oraşe din judeţ vor fi dotate cu tocătoare pentru deşeuri din parcuri şi grădini iar deşeurile menajere biodegradabile vor fi compostate folosind 18.000 unităţi de compostare.Vor fi derulate şi campanii de conştientizare a populaţiei despre compostarea deşeurilor menajere.

Sursa: administratie.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish