Peste 20 de milioane euro pentru implementarea unor proiecte în oraşul Baia de Aramă

nita-ministerul-energiei-a-atras-pest Primăria oraşului Baia de Aramă are în desfăşurare proiecte de reabilitare a infrastructurilor rutiere şi apă-canal în valoare de peste 20 milioane euro, a declarat primarul Rafael Dunărinţu. Potrivit sursei citate, suma respectivă a fost atrasă în comunitate din surse financiare europene, guvernamentale şi locale prin promovarea unor programe de dezvoltare economică şi socială al cărui obiectiv principal este acela de a înscrie localitatea pe harta turistică a Europei.

“Reţeaua de străzi va fi modernizată, iar sistemul de furnizare a serviciilor de apă şi canalizare va fi adus la standarde europene. De asemenea, avem în derulare şi investiţii în sectorul de informare turistică şi punerea în valoare a unor destinaţii turistice unice, de interes pentru iubitorii de natură, şi istorice”, a precizat Dunărinţu.

Primarul oraşului Baia de Aramă a mai arătat că de proiectele implementate va beneficia întreaga populaţie din zonele montane ale judeţelor Mehedinţi, Gorj şi Caraş-Severin. “Primăria Baia de Aramă a mai semnat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru amenajarea a două pârtii de schi în suprafaţă de 28 hectare şi cu o lungime de aproximativ doi kilometri. Lucrările care urmează să se execute sunt evaluate la 10,5 milioane lei.Deocamdată proiectul se află în stand-by, încă nu am identificat surse de finanţare”, a adăugat Dunărinţu.

Sursa: administratie.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish