Inițiativa pentru IMM-uri: România alocă 100 de milioane de euro din Programul Operațional Regional pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii

credite-pentru-imm-uri-prin-brd-cec-i-ing-53557-1Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu salută decizia Guvernului României de a aloca 100 de milioane de euro din Programul Operațional Regional în favoarea Inițiativei pentru IMM-uri, care îi propune să sprijine întreprinderile mici și mijlocii în vederea unui acces mai facil la finanțare.
Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu a declarat:
„Felicit autoritățile române pentru această decizie care va contribui la multiplicarea impactului în economie a fondurilor noastre, în beneficiul direct al IMM-urilor. Inițiativa pentru IMM-uri nu necesită co-finanțare din partea bugetelor naționale sau regionale. Fără a afecta bugetul național, Inițiativa pentru IMM-uri va stimula crearea locurilor de muncă și creșterea economică în România.”
Ministrul fondurilor europene Marius Nica a declarat: „Memorandumul aprobat astăzi de către Guvernul României reprezintă o măsură constructivă, luată în beneficiul IMM-urilor, instrumentul financiar de tip garanție neplafonată combinând alocările naționale ale statelor membre cu resursele bugetare ale Uniunii Europene și cu resursele proprii ale Fondului European de Investiii și Băncii Europene de Investiții. Consider că este o inițiativă pozitivă a autorităților române și se înscrie în lista măsurilor de creștere a economiei și de creare de noi locuri de muncă. Reamintesc faptul că în 2007-2013 a fost aplicat un singur instrument, JEREMIE, și a avut rezultate pozitive: peste 3700 de credite acordate, cu o valoare de 400 milioane euro. Acest tip de instrumente financiare reprezintă o prioritate pentru noi, fiind și una dintre solicitările Comisiei Europene.”
Ministrul finanțelor publice Eugen Teodorovici a declarat: “Inițiativa pentru IMM-uri va contribui la creșterea volumului creditelor acordate acestei categorii de firme, care are nevoie de sprijin și care joacă un rol important în economia oricărei țări. Aceste instrumente financiare, finanțate din fondurile europene alocate României, reprezintă un sprijin important pentru IMM-uri. În ultimii ani, contractarea finanțărilor europene a fost simplificată, iar accesul la fonduri a devenit mai facil. Și din acest motiv, dar și pentru bunăstarea țării noastre, îi invit pe toți actorii din piață să se pregătească să utilizeze aceste instrumente financiare, respectiv să atragă fondurile europene, care reprezintă un sprijin semnificativ pentru dezvoltarea economiei României.”

Sursa: jurnalul.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish