Infrastructura “rămâne o problemă pentru agricultură”

Infrastructura rămâne o problemă pentru agricultura românească, apreciază ministrul de resort, Daniel Constantin, care şi-ar dori îmbunătăţiri în domeniul rutier, dar şi la sistemele de canalizare şi apă.

Tractor28b0x190(1)Un ajutor ar putea veni pentru edilii interesaţi din luna iunie, când se va lansa Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Printre punctele slabe ale sectorului s-ar afla – potrivit şefului de la Agricultură – şi inexistenţa sau lipsa de eficienţă a unor servicii de consultanţă.

Pe de altă parte, o prioritate pentru acest domeniu o reprezintă constituirea cooperativelor, avantajoase pentru că permit cumpărarea de bunuri şi valorificarea producţiei în comun, a conchis astăzi, la o vizită în Argeş, ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

După o scurtă oprire la primăria din Brăduleţ, unde edilul şef Alecu Evlampie a prezentat noul sediu al primăriei,

Daniel Constantin, ministrul agriculturii şi deputat de Argeş, s-a oprit la un agent economic ce activează în industria de procesare a laptelui.

“Oameni gospodari pe care i-am întâlnit la toate evenimentele din Bucureşti i-am întâlnit anul acesta şi l-a Berlin, la Săptămâna verde, unde au semnat deja câteva contracte şi îi aşteptăm şi pe dânşii cu proiecte pe fonduri europene pentru a-şi extinde investiţia”, a afirmat Daniel Constantin.

Următorul popas a fost cel de la o pensiune turistică de pe Valea Vâlsanului.

“Încă mai e nevoie de investiţii. Infrastructura rutieră mai are de suferit din luna iunie, e foarte important să aducem la cunoştina tuturor primarilor, tuturor factorilor de decizie că PNDR 2014-2020 îşi va deschide porţile şi pentru acest tip de investiţii”, a afirmat Daniel Constantin.

Sursa: romania-actualitati.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish