Fonduri nerambursabile pentru IMM-urile din nord-estul țării

Business-Match Micii întreprinzători primesc ajutor de la Uniunea Europeană. Din luna septembrie, firmele din regiunea de nord-est a țării pot aplica pentru obținerea de fonduri nerambursabile.

Valoarea proiectelor variază între 25.000 de euro și 7 milioane de euro, în funcție de complexitatea investiției.

Condiția minimă este ca aceste IMM-uri să aibă măcar un an de funcționare. Cu banii europeni pot fi cumpărate echipamente, utilaje, instalații de lucru, mobilier sau echipamente informatice.

Totodată, se pot accesa bani europeni pentru realizarea de portaluri web destinate prezentării companiilor.

Microîntreprinderile pot beneficia de finanțări cuprinse între 25.000 și 200.000 de euro. Cele mai mari sume sunt alocate incubatoarelor de afaceri care pot atrage până la 7 milioane de euro.

Regiunea de nord-est a țării este una dintre zonele cu un număr mic de antreprenori. La nivelul regiunii Moldovei se înregistrează cea mai mică pondere a IMM-urilor. În zonă sunt 12,5 IMM-uri la mia de locuitori, în condițiile în care în regiunea de nord-vest sunt 22 de întreprinderi la mia de locuitori.

Cea mai mare densitate a firmelor mici și mijlocii se înregistrează însă în regiunea București-Ilfov, în jur de 45 la mia de locuitori.

Sursa: Digi24.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish