Despre POCU 2014 – 2020

ministerul-fondurilor-europene-dragos-savuMinistrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a participat astăzi, 20 mai 2015, la prima reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, alături de reprezentantul Comisiei Europene, Aurelio Cecilio (Direcția Generală Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune).

În cadrul întâlnirii au fost aprobate prin consens Regulamentul de Organizare și Funcționare al Comitetului de Monitorizare, metodologia și criteriile folosite pentru selecția operațiunilor (inclusiv pentru proiectele non competitive). De asemenea, a fost prezentat un calendar orientativ pentru lansarea cererilor de propuneri pentru POCU 2014 – 2020, pentru anii 2015 si 2016.

„POCU este programul care stabilește prioritățile de intervenție ale României în domeniul ocupării forței de muncă, al incluziunii sociale și al educației pe termen lung. Având în vedere faptul că pentru programarea 2014-2020 marea parte a schimbărilor aduse cadrului de implementare a fondurilor europene urmăresc simplificarea procedurilor de finanţare, angajamentul României privind noua perspectivă financiară este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai mulţi beneficiari fiind astfel încurajați să pregătească proiecte pentru utilizarea acestor resurse”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Acesta s-a referit și la consolidarea absorbţiei fondurilor europene şi îmbunătăţirea eficacităţii activității funcţionarilor care gestionează aceste fonduri, MFE preluând iniţiativa dezvoltării unui sistem de management al performanţei angajaţilor, care va pune accent pe rezultate şi pe calitatea cu care sunt îndeplinite anumite funcţii, în relaţie cu gestionarea fondurilor UE.

La rândul sau, directorul general al POSDRU, Dragos Iorga, a punctat că la nivelul MFE se lucrează la crearea unui mecanism de lucru eficient, prin asigurarea unei corelări mult mai bune între finanţările acordate în cadrul programelor operaţionale pentru a facilita o abordare integrată a proiectelor depuse, pentru a răspunde strategiilor de dezvoltare locală şi, mai ales, pentru a evita investiţiile disparate.

Ministrul Fondurilor Europene


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish