Cu această afacere, un fermier din Cluj a dat lovitura. Motivul pentru care produsele sale au succes în toată Europa

Un fermier din Huedin, Cluj, a dezvoltat o afacere profitabilă şi abia face faţă comenzilor. Ioan Tomos, care se ocupă de creşterea animalelor de când se ştie, are acum cereri pentru produsele sale din toată ţara, dar şi din Slovenia, Germania sau Ungaria.

Crescătorul de măgăriţe a povestit că, la câteva zile după ce a pus anunţul pe internet, a început să fie sunat de persoane din toată ţara.

“Am pus anunţul pe internet şi la câteva zile m-au sunat oameni fiecare colţ al ţării din Craiova, Olt, Constanţa, Timişoara şi după ce am văzut că merge le-am zis părinţilor să mărim efectivul de măgăriţe”, a declarat Ionuţ Tomoş, citat de stirileprotv.ro.

Ideea unei ferme de măgăriţe i-a venit lui Ioan după ce fiul său, Ionuţ, a citit pe internet cât de căutat este laptele de măgăriţă.

Spre deosebire de vaci, care dau până la 10 litri de lapte pe zi, măgăriţele dau doar un litru de lapte pe zi, astfel că acesta ajunge să coste şi 100 de lei pe litru.

Ferma lui Ioan Tomoş numără acum 18 măgăriţe care dau în medie 10 litri de lapte pe zi. Străinii care cumpără lapte de la ferma lui Ioan Tomoş fac brânză şi lapte praf. Pentru un kilogram de brânză de măgăriţă se folosesc 25 de litri de lapte, iar preţul este pe măsură: 1.000 de euro pe kilogramul de brânză.

Sursa: gandul.info


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish