Bani europeni în avans pentru unele cheltuieli

pndr-2007-2013-la-bilant-ce-a-realizat-romania-cu-6-2-miliarde-de-euro-12956 (1) Beneficiarii fondurilor europene vor primi bani în avans pentru cheltuieli precum cazare, transport sau diurnă.

Solicitanţii trebuie să depună acte care să justifice folosirea acestor sume în termen de trei luni de la începerea proiectului, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern.

Mai mult, plăţile vor fi procesate în termen de 20 de zile lucrătoare. Măsura vine după ce mii de proiecte au primit bani cu întârziere din fondurile alocate în perioada 2007-2013.

Pe bază de deviz estimativ le vor fi alocate sumele necesare, în avans, urmând ca la sfârşitul primelor trei luni ei să vină cu cerere de închidere a acestor sume. Pentru celelalte tipuri de cheltuieli pe care le au în proiect, vom merge exclusiv pe metoda cererii de plată, în sensul în care beneficiarul acceptă serviciile furnizorului și ne trimite nouă către plată factura furnizorului. Ne-am asumat prin această ordonanță ca pentru 2014-2020 să procesăm în termen de 20 de zile lucrătoare de la momentul depunerii documentelor financiare, cererile de plată și rambursare. O să vedeți în text chiar măsuri privind sancționarea cu abatere disciplinară a personalului din cadrul Autorităților de Management care nu respectă acest termen”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: Digi24.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish