Studiu de piata

 » Pentru un studiu de piata personalizat, va punem la dispozitie expertiza noastra in studii de piata (studiu de piata, studiu marketing, studiu de satisfactie, fidelizare, etc). Un studiu de piata realizat de specialistii nostri va permite sa cunoasteti piata tinta si mediul sau de dezvoltare si mai ales, va permite sa identificati o strategie eficienta de marketing pentru firma dvs.


Pentru mai multe detalii și pentru o ofertă personalizată vă rugăm să ne contactati!

Studiul de piata (market research) reprezinta o cercetare ce se limiteaza la piete, la consumatori si la eficienta deciziilor de marketing, scopurile punerii sale in practica fiind multiple, de la evaluarea potentialului, caracteristicilor, segmentelor, volumului, cotei si tendintelor pietei, la competitivitatea, stabilirea pretului si a gradului de acceptare, testarea si definirea atat a teritoriilor, cat si a cotelor produselor si serviciilor, pana la proiectii sau prognoze pe termen scurt, mediu sau lung.

Studiile de piata se axeaza pe esantioane reprezentative de producatori, consumatori, magazine sau depozite de marfuri, se realizeaza prin intervievare directa sau cu ajutorul unui chestionar si precizeaza nivelul de incredere sau gradul de precizie in limite procentuale admisibile.Cercetarile calitative sunt in majoritatea lor covarsitoare rezultate din studii de piata. O specie aparte este studiul consumatorului (consumer research), studiu realizat prin interviuri, focus grupuri, chestionare si chiar anchete sociologice, scopul sau fiind in ultima analiza incercarea de a descoperi motivatiile consumatorilor, pentru a putea identifica solutii de a le schimba acestora comportamentul de consum. Un studiu de piata pune accent pe traducerea rapida a problemei si pe continutul raportului final, adapteaza teoria la restrictiile concrete si modernizeaza prin aplicare teoria clasica, utilizeaza adecvat instrumentele de masura, iar o cercetare de marketing subliniaza importanta ipotezelor, dezvolta noi teorii, modifica metodologii si creeaza instrumente noi si complexe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiu de piata Bucuresti; Craiova; Iasi; Cluj;  Sibiu; Arad;  Brasov;  Pitesti;  Corabia, Turnu Magurele, Caracal, Slatina, Zimnicea, Bals, Olt, Dolj.

ItalySpainEnglish