Soluţii pentru sprijinirea micilor afaceri. Finanţare simultană din mai multe programe cu fonduri europene pentru IMM, un proiect la MFP

Un sistem prin care să fie posibilă finanţarea simultană a unor mici afaceri din mai multe programe sau axe de fonduri europene este în lucru la Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, alt proiect vizează crearea unei bănci de dezvoltare a statului, pentru finanţarea IMM-urilor în vederea obţinerii cofinanţărilor pentru proiectele europene.

IMMfgDe exemplu, un om de afaceri la început de drum ar putea să ia bani europeni în noul ciclu financiar 2014-2020 simultan din Programul Operaţional Capital Uman (noul POSDRU) şi din Programul Operaţional Competitivitate, a spus ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, într-un interviu acordat Hotnews.

Ar fi soluţii pentru tinerii care vor să înceapă o afacere şi care reclamă lipsa finanţării pentru start-up.

Deocamdată, nu a fost găsită o soluţie pentru a nu mai cere firmelor mici să vină cu scrisori de garanţie bancară pentru accesarea fondurilor UE, pentru că, în lipsa acestora, statul roman şi-ar asuma riscuri bugetare în proiectele europene ale IMM-urilor.

Nica a mai arătat ca Guvernul lucrează în prezent la crearea unei bănci de dezvoltare a statului, pe structura Eximbank, pentru finanţarea IMM-urilor în vederea obţinerii cofinanţărilor pentru proiectele europene, însă proiectul întâmpină dificultăţi.

Sursa: alba24.ro/


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish