S-a constituit “Ţinutul Vinului”, cel mai mare Grup de Acţiune Locală din judeţul Vâlcea

646x404“Ţinutul vinului” este numele celui mai mare Grup de Acţiune Locală (GAL) din judeţul Vâlcea, constituit recent şi care include 17 localităţi situate în bazinele viticole Drăgăşani şi Bălceşti. Grupul de Acţiune Locală Ţinutul Vinului are sediul central în comuna Măciuca.
“Nu este uşor să pui în acord un număr de 17 localităţi, dar pentru o dezvoltare omogenă şi pentru atragerea de fonduri europene, de la dotarea unor şcoli şi biblioteci comunale până la germenii unor afaceri în industria vinului, multe se pot crea pe baza fondurilor europene. Vinurile produse în bazinul viticol sunt renumite nu doar în judeţ dar este cu atât mai important să dăm o şansă producătorilor mici care vor să intre pe piaţa producţiei de vinuri nobile. Ştim că există şi un proiect tematic al “drumului vinului”, toate pot fi incluse în acest complex de acţiune locală”, a declarat senatorul Dan Niţu, care a sprijinit constituirea acestui GAL.

Acesta nu exclude posibilitatea reînfiinţării sistemelor de irigaţie pentru legumicultură în zonă şi nici programele zootehnice prin care se pot crea şi diversifica fermele din aceste localităţi. GAL “Ţinutul Vinului” a fost constituit în această săptămână şi include 17 localităţi din sudul judeţului Vâlcea, majoritatea având mari suprafeţe viticole, cum ar fi Prundeni, Orleşti, Suteşti, Creţeni, Măciuca, Diculeşti sau Făureşti.

Sursa: AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish