Primăria Horezu cere MFE includerea la finanţare pe Axa 9 din POR a oraşelor mici şi mijlocii

 Primăria din Horezu a redactat un memoriu adresat Ministerului Fondurilor Europene, prin care a solicitat includerea în categoriile de solicitanţi eligibili a fondurilor europene pe Axa 9 din POR a oraşelor mici şi mijlocii, a declarat primarul Ilie Fârtat.
“Efectiv oraşele sub 20.000 de locuitori au fost scoase de la finanţare pe POR în exerciţiul bugetar 2014 – 2020, axa prioritară 9. Miza acestui demers iniţiat de Horezu este deosebită, deoarece prin intervenţia noastră, putem îndrepta o inadvertenţă a Axei prioritare 9, oraşele mici şi mijlocii putând astfel să-şi finanţeze investiţiile prevăzute în strategiile proprii de dezvoltare până în anul 2020. Iniţiativa noastră a fost susţinută, prin scrisori, de 24 de oraşe din Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia, adică Băile Govora, Băile Olăneşti, Băbeni, Berbeşti, Brezoi, Călimăneşti, Bălceşti, Strehaia, Bumbeşti Jiu, Filiaşi, etc. Aşteptăm să ni se alăture şi alte oraşe din regiune”, a declarat edilul din Horezu.

Acesta a mai adăugat că la şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei Oraşelor din România a prezentat iniţiativa şi memoriul pe care l-a înaintat la Ministerul Fondurilor Europene. “Membrii asociaţiei au apreciat justeţea iniţiativei noastre şi şi-au exprimat acordul, desemnând un număr de 5 reprezentaţi care să susţină memoriul la ministerul de resort, demersul nostru căpătând în acest fel un caracter naţional. Mâine, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai AOR, voi fi prezent la Ministerul Fondurilor Europene pentru o discuţie faţă în faţă cu specialiştii ministerului pe această temă”, a mai adăugat Fârtat.

Primarul din Horezu speră ca după întâlnirea de marţi lucrurile se vor îndrepta, iar oraşele mici şi mijlocii să nu mai aibă soarta nefastă a exerciţiului financiar european 2007 – 2013, când au fost plasate în afara zonei de eligibilitate în cadrul unor axe ale Programului Operaţional Regional.

Sursa: administratie.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish