Peste 100 de expozanți, prezenți la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național al Mierii

ddu Peste 100 de apicultori vor aduce bucureștenilor miere și produse apicole din toate colțurile țării, la ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, eveniment organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA), pe platforma apicolă Băneasa, în perioada 4 – 6 septembrie 2015.

Târgul Național al Mierii a devenit în ultimii ani un eveniment tradițional și recunoscut, dedicat consumatorilor de produse apicole din zona Capitalei.

Expozanții prezenți la cea de-a 13-a ediție a Târgului vor etala o gamă extrem de diversificată, de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole— suplimente nutritive, medicamente, cosmetice.

De asemenea, de acest târg vor putea beneficia și apicultorii, deoarece vor fi prezente și produsele dedicate acestora — stupi și componente, utilaje și alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriție, cărți de specialitate.

În prag de toamnă, bucureștenii, dar nu numai, sunt așteptați la Târgul Național al Mierii, locul perfect pentru a se îndulci cu minunatele produse ale stupului, miere, polen, propolis, lăptișor de matcă, suplimente nutritive și cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăția naturii dar și din hărnicia albinelor și apicultorilor.

Potrivit datelor Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), producția de miere din 2015 va fi mai mică în medie cu circa 30% față de o producție medie anuală de 22.000-24.000 de tone, din cauza secetei și a depopulărilor familiilor de albine.

Târgul Național al Mierii se deschide vineri, la ora 10,00.

Sursa: AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish