OLT. “San Siro” de Corabia, reabilitat după 20 de ani. Terenul va funcționa, pe timp de iarnă, ca patinoar

646x40437 Singura bază sportivă din Corabia a ajuns în prezent o ruină. Arena, denumită de locuitori „Stadionul San Siro” al oraşului este de nerecunoscut acum. Din lipsa banilor, primăria nu a mai investit niciun leu aici de 20 de ani. Totul va costa 1,1 milioane de lei, bani veniţi de la Uniunea Europeană, anunţă Digi 24.

De-a lungul timpului, starea arenei s-a degradat şi nici sala în care se antrenau înainte sportivii nu arată mai bine. Autorităţile locale au accesat fonduri europene pentru a aduce la viaţă o emblemă a sportului, unde aveau loc cândva competiţii naţionale. Mai mult, o dată cu aceste noi investiţii, terenul va funcţiona pe timp de iarnă ca patinoar.
În mai puţin de un an, în locul copacilor crescuţi în mijlocul terenului va fi construită o bază sportivă modernă. Vor fi refăcute gradenele, va există o sală de spectacole, iar pe timp de iarnă, terenul va fi transformat în patinoar. şi asta fără niciun leu de la bugetul local. Banii necesari, 1,3 milioane de lei, au fost accesaţi de la UE.

„Oraşul Corabia face parte din grupul local „Prietenii pescarilor olteni” şi de aceea cred că a contat foarte mult că suntem un oraş de la Dunăre şi am avut un punctaj foarte bun pentru obţinerea acestor proiecte”, a spus Dan Olteanu, purtător de cuvânt Primăria Corabia.


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish