O nouă reducere a TVA. Ce domenii sunt vizate de această micşorare

saracieComisia de Buget din Camera Deputaților a votat, în această săptămână, introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru manuale şcolare, ziare şi reviste, cărţi, acces în muzee, grădini zoologice, evenimente sportive şi cinematografe, informeazăMediafax.

TVA va fi redusă la 5%, conform deciziei comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, şi pentru accesul la castele, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, se arată într-un comunicat transmis de către deputaţii PNL Andreea Paul și Vasile Horga, membri ai Comisiei.

O taxă pe valoarea adăugată de 5% va fi aplicată şi pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătrați, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv TVA, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Propunerea Guvernului, adoptată de Senat, pentru livrarea acestpr imobile prevedea un prag de 380.000 lei.

Conform comunicatului, cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care, în momentul vânzării, pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 metri pătrați. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%.

 

Sursa: romanialibera.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish