Mugur Isărescu, avertisment: Nu putem fi competitivi fără învăţământ performant şi fără infrastructură adecvată

images (3) Guvernatorul Băncii Naționale Române, Mugur Isărescu, a declarat, marți, în cadrul evenimentului de lansare a emisiunii numismatice “150 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I”, că România nu poate fi competitivă în actualul context al economiei globalizate fără o infrastructură adecvată şi un sistem de învăţământ performant.

“Nu putem spera să fim competitivi în contextul actual al economiei globalizate fără o infrastructură adecvată şi fără un sistem de învăţământ performant. A nu acţiona în sensul îmbunătăţirii acestor două categorii de probleme înseamnă practic a ne exclude din circuitul mondial al capitalului şi, pe cale de consecinţă, din circuitul inovaţiilor, ceea ce ar echivala cu perpetuarea rămânerii în urmă în ceea ce priveşte standardul de viaţă”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu, citează Digi 24.

Oficialul BNR a punctat, totodată, că România trebuie să fie pregătită pentru perioada următoare atât din perspectiva consolidării integrării europene, aderării la moneda unică, dar şi a capacităţii de a face faţă unui context economic şi politic european “deloc liniştit, mereu în schimbare şi un context în care solidaritatea europeană este pusă uneori sub semnul întrebării”.

Mugur Isărescu a participat miercuri la evenimentul de lansare a emisiunii numismatice  “150 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I”, organizat, miercuri, de BNR la sediul instituției.

Sursa: dcnews.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish