INS: Producția industrială a crescut în luna martie și în trimestrul I din 2015

Institutul Național de Statistică a anunțat, marți, că producţia industrială în luna martie 2015 a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,7%, respectiv cu 0,3%. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 4,4% ca serie brută, respectiv cu 2,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. De asemenea, în trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 3,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,2%.

Industrie lourdeÎn luna martie 2015, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,7%, datorită creşterii industriei extractive (+14,7%) şi a industriei prelucrătoare (+8,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,3% faţă de luna precedentă. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 3,2%, respectiv cu 0,6%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 4,4%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+5,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,8%, iar industria extractivă – cu 1,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,9%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+3,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,2%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 2,5%.

În trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,3%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+4,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,8%, iar industria extractivă – cu 3,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, întrimestrul I 2015,comparativ cu trimestrul I 2014, a crescut cu 3,2%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+4,6%). Producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 3,9%, respectiv cu 2,9%.

Sursa: dcnews.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish