În 31 de localităţi doljene vor fi furnizate servicii de internet în bandă largă

ION PRIOTEASA, presedintele Consiliului Judetean Dolj (2)Consiliul Judeţean Dolj a eliberat certificatele de urbanism pentru realizarea infrastructurii necesare furnizării serviciilor de internet în bandă largă în 31 de localităţi din judeţ. Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Ion Prioteasa, care a precizat că investiţiile vor fi realizate în cadrul proiectului “Ro-NET – Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”, implementat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

“Proiectul vizează aproape 800 de localităţi din întreaga ţară şi are ca scop reducerea anumitor decalaje între mediul rural şi cel urban, iar efectele sale urmează să se facă simţite pe mai multe paliere – în sfera educaţiei, a sănătăţii, a culturii, prin facilitarea accesului la serviciile oferite de instituţiile publice. Inclusiv activităţile economice sunt încurajate prin derularea acestui proiect şi m-aş referi doar la un exemplu care ne este apropiat – depunerea online a aplicaţiilor de către producători pentru a beneficia de subvenţiile oferite prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură”, a declarat Prioteasa.

Potrivit sursei citate, prin realizarea acestei reţele de fibră optică pentru comunităţile vizate prin proiect se deschide posibilitatea pentru operatorii de profil să ofere acces la internet în bandă largă şi pentru cetăţenii aflaţi în zone a căror conectare ar fi fost greu de implementat.

Proiectul dispune de un buget total de aproximativ 69 de milioane de euro, din care aproape 57 de milioane de euro reprezintă contribuţia nerambursabilă din fonduri europene. Din această sumă, se finanţează proiectarea şi realizarea infrastructurii necesare furnizării serviciilor de comunicaţii electronice în bandă largă pentru 783 de localităţi de pe teritoriul României, stabilite prin studiile de specialitate elaborate la nivel central.

Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de lider de proiect, derulează în prezent trei investiţii cu finanţare obţinută prin Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’: ‘Sistem informatic geografic de management agricol la CJ Dolj şi UAT-uri’, ‘Implementarea unui sistem integrat de e-administraţie la nivelul CJ Dolj şi al unor UAT-uri din judeţul Dolj’ şi ‘Sistem informatic integrat privind gospodăriile şi exploataţiile agricole din judeţul Dolj’. AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish