Guvernul vrea să reducă taxele mai repede

prognoza_crestere_economica_romaniei_redusa_ce Guvernul vrea să reducă unele taxe mai devreme de 1 ianuarie 2017, termenul convenit la negocierile partidelor pentru aprobarea Codului Fiscal.

În primele opt luni ale anului, ANAF a încasat cu 10 miliarde de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2014, iar bugetul şi-ar permite devansarea unor măsuri, spune premierul. Printre deciziile amânate pentru 2017 se numără reducerea TVA la 19%, de la 20%, cât ar urma să fie în 2016, eliminarea supraaccizei la carburanţi şi reducerea impozitului pe dividende la 5%.

În anul 2015, pe primele opt luni, am încasat 130 de miliarde venituri administrate de ANAF, față de 120 de miliarde în aceeași perioadă a anului trecut. Deci, în opt luni, cu patru taxe scăzute, cu patru zone de scădere pentru buget, am încasat peste două miliarde de euro numai la ANAF. Avem însă creșteri la toate sectoarele: și la accize, și la taxe vamale, și la contribuțiile de asigurări sociale, chiar dacă au scăzut cu 5%. Economia românească răspunde la acești doi stimuli: la o reducere controlată a taxelor și la o activitate eficientă a ANAF. Amândouă au fost măsuri extrem de contestate”, a spus Victor Ponta.

Sursa: digi24.ro


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish