Fabrica prelucrare lana pentru izolatii

Fabrica va prelucra lana pentru izolare termica si fonica pentru acoperisuri, pereti interiori si exteriori, tavane si podele slide_139944_47935sub forma de role sau saltele impachetate in saci PE.

Proprietatile excelente de izolare termica a lanei se pastreaza chiar si in stare umeda. Prin absorbtia si cedarea rapida a umiditatii atenueaza excelent variatiile extreme de temperatura, de exemplu la acoperisul casei.
Datorita fixarii genetice a fibrelor, lana revine mereu la grosimea si densitatea originala isi pastreaza forma. O proprietate careia se acorda uneori prea putina atentie: lana poseda si capacitatea de a reduce zgomotul. S-a dovedit a fi un foarte bun absorbant fonic atat la pereti cat si la tavane. Izolatia din lana este rezistenta fata de molii, mucegai si gandaci.

Izolatia din lana de oaie este fabricata din materii prime naturale, regenerabile, cu efect zero asupra stratului ozon, iar dupa terminarea ciclului de viata, izolatia de lana se poate refolosi sau este biodegradabila.

Izolatia de lana se poate monta fara echipament de protectie, nu produce iritatii la piele sau la ochi. Nu contine substante periculoase sau praf, deci nu reprezinta un pericol pentru lucratorii sau locuitorii casei.

Organic sheep wool insulation (1)Prelucrarea materialului este simpla si consta in presarea mecanica a lanii. Aceste fibre de lână sunt ținute împreună fie mecanic, fie folosind maxim 12% fibre de poliester, pentru a forma plăci / saltele semirigide sau role.

Un astfel de proiect poate fi implementat din Fonduri Europene  prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici din spaţiul rural pentru înfiinţarea şi dezvoltarea activităţilor economice neagricole”. Aceasta acorda sprijin pentru înfiinţarea în satele din România de întreprinderi care realizează activităţi neagricole pentru prima dată (start-up) în baza unui plan de afaceri, respectiv pentru întreprinderi existente, în vederea dezvoltării şi diversificării activităţii neagricole în mediul rural. 

Pentru o astfel de activitate ajutorul maxim este de 50.000 euro si se acorda astfel:

  • 70% din cuantumul sprijinului la emiterea deciziei de finanţare;
  • 30% din cuantumul sprijinului ulterior, cu condiţia implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăşi 5 ani de la încheierea deciziei de finanţare.

Plafonul minim al sprijinului acordat pentru un proiect finanţat prin această schemă de ajutor de minimis este de 10.000 euro, această sumă reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului. Schema de minimis se va aplica de la data adoptării acesteia până la 31 decembrie 2020.

Beneficiarii eligibili pentru aceasta schema de ajutor:

  •  Fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din spațiul rural, care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole pentru prima dată (Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile)
  • Micro-întreprinderi și întreprinderile mici din spațiul rural, care își propun activități non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării sprijinului
  • Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii Cererii de Finanțare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii proiectului(start-ups)

Fabrica va fi construita in baza unui plan de afaceri si o cercetare de piata cu ajutorul specialistilor cu care colaboram pentru a asigura succesul maxim al proiectului.

Criteriile de eligibiliatate pentru un astfel de proiect sunt stabilite de conditiile impuse de Ministerul Fondurilor Europene si Comisia Europeana.

Pentru mai multe detalii legate de acest proiect vă rugăm să ne contactați folosind pagina de contact!

 

ItalySpainEnglish