Daniel Constantin: Suntem preocupați de situația zonelor afectate de secetă

daniel-constantin2 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marți, într-o conferință de presă la Baia Mare, că guvernul este preocupat de situația zonelor agricole afectate de secetă, analizând posibilitatea unor intervenții financiare în funcție de dimensiunile pagubelor.

“Suntem foarte preocupați față de ce se întâmplă în anumite zone cu pagubele care ar putea exista ca urmare a secetei, avem astfel de situații, comisiile care funcționează pe lângă primării analizează situația și, dacă va fi cazul, în zonele respective încercăm să intervenim cu o formă de sprijin în funcție de dimensiunea pagubei”, a afirmat Daniel Constantin.

În context, Constantin a precizat că fermierii români vor realiza și anul acesta exporturi de cereale, precizând, totodată, că nu se poate pronunța asupra producției, până la finalul campaniei de recoltare.

“Cu siguranță, România va exporta cereale în acest an, însă deocamdată e greu de estimat în acest moment nivelul producției. Am avut un angajament în fața fermierilor și voi putea da nivelul producției când se va încheia campania de recoltare, pentru că a mă pronunța acum ar putea influența prețul cerealelor”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii s-a aflat marți în județul Maramureș la o acțiune de prezentare a PNDR 2014-2020, care vizează mai multe județe din țară.

Sursa: AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish