Daniel Constantin: Reducerea TVA e o datorie morală pe care o avem față de români

imageResize (1) Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat vineri, la Oradea, că cele mai multe dintre provocările majore pe care le-a adus guvernarea actuală în atenția opiniei publice, din 2012 încoace, au fost realizate, urmând, din 2016, reducerea TVA.

‘Mai avem o preocupare legată de reducerea TVA, am spus atunci că vrem să reducem TVA-ul cu un punct procentual până în 2016. Nu ne-a permis situația economică până în anul 2015. Acum cred că lucrurile sunt de așa natură, încât să putem să venim cu acea reducere nu graduală, ci dintr-o dată, de la 24 la 19%, începând cu 1 ianuarie 2016. Dincolo de situația economică, e o datorie morală pe care o avem față de români. Am spus atunci că vrem să reparăm tot ce a greșit guvernarea PDL, astăzi în forma PNL. Și cred că am reparat. Deci aceasta este preocuparea majoră, să încercăm să ducem la bun sfârșit programul de guvernare,’ a răspuns ministrul unei întrebări.

El a subliniat că guvernul are rezultate economice foarte bune și că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană ca și creștere economică.

“(…)Suntem cam singurul stat care, după ce a avut creștere economică, se gândește la mediul de afaceri, se gândește la cetățeni și vrea să vină pe de o parte, cu legea salarizării care să regleze derapajele care sunt vizavi de salarizare în domeniul public și pe de alta, pentru mediul economic, să creeze o relaxare fiscală ca această creștere economică să se simtă la mediul de afaceri și după aceea în buzunarele cetățenilor , a afirmat Constantin, într-o conferință de presă.

Sursa: AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish