CDR: Reducerea TVA – o măsură insuficientă pentru dezvoltarea economică durabilă

credite-pentru-imm-uri-prin-brd-cec-i-ing-53557-1 Coaliția pentru Dezvoltarea României consideră că reducerea TVA este insuficientă pentru a crește competitivitatea economiei și propune implementarea mai multor măsuri de politică fiscală, printre care reducerea impozitului pe dividende și abrogarea supra-accizei la combustibili.

”În condițiile în care economia României abia își revine după criza care a determinat intrarea în insolvență a peste 158.000 de companii cu capital românesc și străin, Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că reducerea TVA este o măsură insuficientă pentru dezvoltarea economică durabilă a României și că politica fiscală ar trebui îndreptată spre accelerarea formării de capital autohton, încurajarea investițiilor în active productive și creșterea competitivității companiilor active în României”, se arată într-un comunicat al Coaliției transmis miercuri AGERPRES.

CDR consideră necesară și urgentă implementarea mai multor măsuri de politică fiscală — consolidarea fiscală pentru impozit pe profit și TVA a grupurilor de firme cu domiciliul fiscal în România; abrogarea taxei pe construcții speciale, plafonarea CASS la maximum 3 salarii medii brute pentru pachetul de servicii medicale de bază, abrogarea supra-accizei la combustibili pentru reducerea ponderii costurilor cu transportul în valoarea mărfurilor și serviciilor și reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

Coaliția este o inițiativă privată, apolitică. Membrii săi contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Coordonarea Coaliției este asigurată de un Consiliu Director format din președinții și vicepreședinții Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camerei Americane de Comerț în România (AmCham), Consiliului Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL).

Sursa: AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish