Alba: Târgul Național de Turism Rural, în Munții Apuseni

vacante-romania Zeci de localități rurale din România își vor prezenta, la sfârșitul acestei săptămâni, ofertele de turism, cu prilejul celei de-a XI-a ediții a Târgului Național de Turism Rural de la Albac, marcă înregistrată a Consiliului Județean (CJ) Alba, unica manifestare de acest gen din Transilvania

Organizatorii au anunțat vineri că la ediția din acest an a târgului sunt prezente cu oferte turistice peste 50 de localități din România, din diferite zone cu potențial în turismul rural.

Târgul, care are ca scop promovarea turismului rural românesc, reunește reprezentanți din turism la nivel regional și național — agenții de turism, unități de cazare, firme prestatoare de servicii turistice, reprezentanți ai unor localități cu potențial în acest domeniu.

Deschiderea oficială a Târgului Național de Turism Rural va avea loc sâmbătă, la ora 12,00, prin vizitarea stand-urilor de prezentare a ofertelor turistice și a Târgului Meșterilor Populari. Aproape 50 de meșteri populari din 11 județe ale țării își vor expune produsele la Albac, respectiv țesături și articole croșetate, obiecte din lemn, metal sau sticlă, împletituri din cânepă și nuiele, obiecte tradiționale de olărit, cojoace și opinci, icoane pe sticlă, dar și produse din piatră și șindrilă.

Târgul Național de Turism Rural va cuprinde, sâmbătă, și un program pentru cei peste 70 de reprezentanți ai agențiilor turistice din întreaga țară invitați în acest an la manifestare pentru a descoperi oferta turismului rural românesc. Aceștia vor vizita pensiuni din Apuseni și vor participa la un work-shop cu tema ‘Turist în Apuseni’.

Organizatorii au pregătit și demonstrații de sporturi extreme, pe terenul târgului din Albac, iar seara, de la ora 19,30, va avea loc un spectacol artistic de folclor și muzică ușoară. Seara de sâmbătă se va încheia cu focuri de artificii și cu o petrecere tradițională în jurul unui imens foc de tabără.

Ziua de duminică este dedicată gastronomiei tradiționale și folclorului. Manifestările vor debuta, în jurul orei 11,00, cu un concurs gastronomic, în cadrul căruia mai multe echipe vor fi provocate să gătească în aer liber mâncare tradițională la ceaun. Echipele vor trebui să gătească pe baza unor rețete tradiționale, urmând a fi premiate cele mai gustoase mâncăruri, care apoi vor fi servite gratuit turiștilor.

La ora 13,00 va începe parada portului popular, care va continua cu un spectacol folcloric—maraton, cu o durată de peste opt ore.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac este unicul târg de turism rural din Transilvania și unul dintre cele mai longevive și importante din România. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediție, este organizat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba și Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului este Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Filiala Alba.

Sursa: AGERPRES


IBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ItalySpainEnglish